Kemissä oli tänään jälleen helteisellä kelilllä piirinmestaruuskisat, lajina tällä kertaa rally-toko. Yhdeksän MES-koiraa osallistui, niistä Visa starttasi luokan keskivaiheilla ja Vippi viimeisenä.

Vaisu oli taas vähän lötkö kuumuuden vuoksi, ja sitten taas välillä höntsäili väljästi, kun en raaskinut sitä tiukemmin käskyttää. Oli kuitenkin rento ja tasapainoisen oloinen, mikä on se, mitä ensisijaisesti sen kanssa kehässä haen, jos vaihtoehtona on tiukemmin hallinnassa pidetty, mutta surkeana jännittyneenä kippurana seuraava koira. Se tepsutteli radan läpi suuremmitta virheittä, toki aina olisi voinut parantaa juuri noita seuruun tiiviyksiä. Yhdessä kohtaa meinasin itse mennä väärään kohtaan kylttiin nähden, viime hetken korjausliike pelasti tilanteen niin, että mahduin tekemään koiran ympäri kiertämistehtävän... Käytösruudussa Visa nikotteli ensimmäisen minuutin, sitten hikkakohtaus onneksi meni ohi ja se pötkötteli rauhassa loppuun asti. Ei siis tällä kertaa samanlaista Ihanan Nartun perään vinkumista kuin viime kisassa, vaikka nytkin radalla meidän jälkeen kyllä meni Ihana Narttu. 

Visan rata melkein loppuun asti - muutama kyltti ennen maalia kamera tilttasi kuumuuteen: https://youtu.be/DbCvvM7Z0Mc

Vippi aloitti radan aika mukavassa, hallitussa vireessä, mutta merkille lähetyksessä haukahti taas kerran. Seuraava tahtojen taistelu käytiin hyppyesteellä ja sitä seuraavilla kylteillä, sillä hypyn jälkeen tehtiin kaksi 90 asteen käännöstä, ja niin se pahuksen hyppy oli taas meidän näköpiirissä Vippiä kiihdyttämässä. Sain sen kuitenkin pysymään nahoissaan, joskin kahdella kyltillä tuli -1 TVÄ tuon hypyn aiheuttaman häröilyn vuoksi. Käytösruudussa Vippi hillitsi itsensä hienosti, vaikka toisen koiran merkki ja hyppy sitä kiinnostivatkin.

38492391_10156498818218350_2397610113683

Tuloksina tänään Visalle täydet 100 p., Vipille 98 p., ja noilla pisteillä pm-kulta ja -hopeaa! Lisäksi meidän joukkue tuli joukkue-pm-kisassa toiseksi.