Koko kesäloma on mennyt koirien kannalta ihan turhakkeeksi hirveän helteen vuoksi - lähinnä on vain oleskeltu ja torkuttu päivät. Puolitoista viikkoa vierähti reissussa etelässä mm. mökkeillen, ja sieltä sitten parahiksi palasimme pohjoiseen tokon pm-kisoihin.

Kemissä tänään pm:ssä sää oli edelleen tuskaisen helteinen, eli ei mitään uutta. Visa teki muut liikkeet ihan siedettävästi, mutta seuraaminen oli tosi lötköä. Pitää toivoa, että tämä johtui vain säästä, eikä tule tavaksi kokeissa! Siina mielessä oli onneksi tuuria kehässä, että yksikään lentävä hyönteinen ei meidän suoritusta häirinnyt, vaikka ampiaiset ainakin tuomaria vainosivat.

37923950_10156483156593350_7874987463960

Paikallaolot kumpikin 10. Visa oli taas rivissä viimeisenä, mutta kesti hienosti muiden käskyt. Aika surkean näköisenä pienenä myttynä se oli makuuosuuden, mutta no, selvisi hengissä kuitenkin.

Yksilöliikkeitä tehtiin ensin kolme ensimmäistä putkeen, ja loput yksi kerrallaan, että päästiin liikkeiden välissä koiria jäähdyttelemään ja juottamaan. Tämä oli ihan hyvä taktiikka, Visa joi jokaisen liikkeen jälkeen vettä, eli kuumuus selvästi vaivasi.

Tunnistusnouto 0. Otti jonosta kolmannen kapulan taas kovin paljoa haistelematta, sitten vaihtoi oikeaan ja toi sen. No, hyvä yritys kuitenkin... Treeneissä tunnari on sujunut virheettä muutaman viimeisen kerran, joten eiköhän se tästä kun saadaan taas säännöllistä treeniä alle ja tehtyä suurten kapulamäärien harjoituksia maltin lisäämiseksi.

Kauko-ohjaus 10. Ensimmäinen maahan-istu oli vähän hitaasti noustu ja huonoryhtinen, muut vaihdot teki siivosti ja riittävän ripeästi.

Zeta 9. Teki asennot hyvin ja seuraaminen OK, mutta lopun pysähdyksessä Visa oli menossa kovalla vauhdilla kehän reunan varjoalueelle ennen kuin hoksasi miun pysähtyvän, loppuperusasento ihan vino ja edistävä tämän vuoksi.

Sitten pois kehästä ja seuraavia liikkeitä odottamaan.

Ohjattu nouto 6,5. Saatiin arvonnassa oikea kapula. Visa oli menossa suoraan vasemmalle, merkille saamiseen lisäkäsky. Siitä ohjautui hyvin eteenpäin. Loppuperusasento vähän vino.

Seuraaminen 7,5. Teki välillä ihan siivoa pätkää, välillä sitten oli väljä ja lötkö. "Liian kuuma, en jaksa", tuumi Vaisu.

Luoksetulo 8. Tuli hyvällä vauhdilla kaikki välit. Seisominen oikein hyvä. Maahanmenossa liukastui etujalallaan juuri käskyttäessäni, ja siitä hämmentyneenä pysähtyikin seisomaan, josta lisäkäskyllä maahan. Sivulletulossa meinasi tulla vasemmalta sivulle (mitä se ei teknisesti osaa), omaa painoa siirtämällä hienovaraisesti ohjasin sen muuttamaan aikomuksensa selän takaa kiertämiseksi. ;)

Ruutu 5. Eihän se näkymätön merkki taaskaan onnistunut, mutta yhdellä lisäohjauskäskyllä ja yhdellä ylimääräisellä pysäytyskäskyllä sain sen osumaan rinkulan sisälle. Ruutuun lähetyksessä lähti taas juoksemaan kehän takanurkkaa kohti, mutta matkan varrella bongasi ruutumerkit ja kiltisti laukkasi ruudun sisälle. 

Kiertohyppynouto 9,5. Jihuu! Se onnistui! Puoli pinnaa meni loppuperusasennon vinoudesta.

Yhteensä 239 p. eli 2-tulos, ja pisteet riittivät piirinmestaruushopeaan. Tunnari oli toivottavasti vain satunnainen moka, mutta tuo merkitön merkki on kestoriesa mikä vaatii vielä paljon treeniä. Ykköstreeniaihe on nyt kuitenkin nuo perusasennot, NYT ryhdistäydyn ja opetan ne Visalle kunnolla...