Tasan viikko sitten iltalenkillä yhtäkkiä huomasin Visan niskan, pään ja etujalkojen olevan ihan veren peitossa. Syylliseksi paljastui korvahaavoille tyypillisen runsaasti verta vuotava haava oikeassa korvanlehdessä. Se ilta meni kämppää siivotessa veriroisteista ja erilaisia korvan poskea/niskaa vasten sitomisen tyylejä kokeillessa, mutta lopulta vuoto alkoi tyrehtyä. ...Niitä erilaisia ei-paikoillaanpysyviä korvankiinnitysmenetelmiä oli aika paljon, tässä kaksi toimivimmasta päästä:

33995182_10156340215953350_691620688638333661575_10156337018368350_7027793254879

Tämä korvaepisodi alkoi siis sunnuntaina. Torstaina olisi ollut oman kerhon agilitykisat, mutta ne peruin suosiolla. Loppu viikko sitten jännitettiin, olisiko korva riittävässä kunnossa sunnuntain tokokokeessa - ja aika hilkulla se oli, sillä edeltävänä yönä vielä yhdestä haavoista irtosi rupi ja korva suihkusi jälleen tuttuun tapaan verta sänkyyn ja seinälle iloiset ruiskumaalausjäljet Visan ravistellessa päätään... Aamuksi vuoto oli taas tyrehtynyt, joten lähdettiin koepaikalle kokeilemaan, miten käy.

EVL oli kokeen ensimmäisenä luokkana ja Visa luokassa neljäntenä koirana.

Paikallaoloissa kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes koirat käskettiin yksi kerrallaan maahan. Visa oli vuorossa rivin viimeisenä, ja kun kaksi ensimmäistä koirakkoa kumpikin antoi tuplakäskyt omille koirilleen, oli neljäs painokas maahan-käsky Visalle liikaa eikä se enää pystynyt vastustamaan. Luoksetulo meni hyvin, eli pisteiksi istumisesta 10 ja makuusta ja luoksetulosta 8.

Ruutu oli ensimmäinen yksilöliike. Visa lähti näkymättömälle merkille reipasta vauhtia, mutta vinoon kentän ulkoreunaa kohti. Pysäytin "merkin" kohdalle ja ohjasin siitä yhdellä lisäkäskyllä ringin sisälle. Hyvä merkintä ruutuunmeno. Lopun ruudusta seuraamaan tulossa juoksi oikealta puolelta minun ohi, mutta huomasi sitten erheensä ja oma-aloitteisesti tuli seuraamaan. 8.

Zetassa liikejärjestyksenä oli istu-seiso-maahan. Ei istunut, vaan meni reippaasti ja empimättä maahan... Onneksi Visa ei huomannut että oli tehnyt virheen, joten loppuliike meni hyvin. 7.

Seruaaminen suht hyvää. Alkumetreillä Visa aivasti ja jäi hetkeksi jälkeen siinä. Juoksuosuudessa käännös vasempaan ei onnistunut, Visa edisti juuri sillä hetkellä ja harhautui oikealle puolelleni rallytokoseuraamaan hetkeksi, ennen kuin sain huidottua sen takaisin vasemmalle sivulle kulkemaan. :D Käännökset oikealle olivat kaikissa nopeuksissa väljät ja sen vasemmallekääntymishässäkän jälkeen loppu juoksuosuudesta myös, mutta muutoin olin Visan seuraamiseen tyytyväinen, se piti kontaktin ja kulki tasaisesti, ja peruuttaminenkin onnistui. 9.

Ohjattu nouto oli ensimmäisen osion viimeisenä liikkeenä. Arvontaan sattui vasen kapula, Visa ilmeisesti oli menossa merkin ohi suoraan kapuloille, mutta pysähtyi kuitenkin merkin kehän sisälle. Siitä hienonhieno ohjautuminen ja nopeaa laukkaa sekä kapulalle meno että kapulan palautus. Luovutusasento jäi turhan taakse. 9,5.

Ensimmäisen osan liikkeet ovat tässä: https://youtu.be/K6hfB6VmZbg
Sitten taukoa ja jännittämään toista osiota. Laskeskelin, että mikään liike ei kestä mennä nollille, mutta vitosen saamallakin vielä on mahdollisuus ykköstulokseen.

Tunnari oli yllätys. Visa meni kapuloille hyvin, haisteli kolme ensimmäistä ja vakuuttavan näköisesti otti niistä keskimmäisen kapulan. Se vain, että oikea kapula oli rivissä toiseksi viimeisenä, sinne asti Visa ei ollut mennyt ollenkaan... Uusintayrityksellä toi oikean kapulan. 0. 

Kauko-ohjaus 8. Ensimmäinen istuminen on aika kyyry. Teki kaikki vaihdot ensimmäisellä käskyllä, mutta eteni vähän (seiso-maahan-vaihdossa ainakin, todennäköisesti myös seiso-istussa vähän).

Hyppykiertonouto 0. Visa ei tajunnut ollenkaan, mitä liikettä oli tekemässä ja juoksenteli siksakkia kartion lähettyvillä, sitä kuitenkaan kertaakaan kiertämättä. Kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen, uusintayrityksellä kympin suoritus alusta loppuun... 0 siis tästäkin. 

Luoksetulo 9. Seisautus hyvä, sen jälkeen himmasi vauhtia ennen maahanmenoa. Loppuperusasento vino. 

Toisen osan liikkeet: https://youtu.be/pUlYAjI4ZgI 

Pisteitä kertyi 212,5, eli 3-tulos, sijoitus 4/4 ja kerhonmestaruus-sijoitus 3/3... Hyvää oli, että Visa oli aika vapautuneen tuntuinen kehässä aikaisempiin koekäynteihin verrattuna. Huonoa taas liikkeiden suoritusvarmuus, lisää treeniä tarvitaan vielä. Mutta ei se ykkönenkään mahdottomuus olisi nytkään jo, jos on tuuria matkassa. Ei muuta kuin seuraavaa koepaikkaa varaamaan siis!