Tärkein ensin: Vippi on suht hyvässä kunnossa. Neurontin-lääkitystä pienennän koko ajan, ja ensi viikolla siitä päästään kokonaan eroon, jos ontumattomuus jatkuu. Lenkeillä se saa juosta ja leikkiä Visan kanssa ihan normaalisti taas.

Kävin pari viikkoa sitten kummankin koiran kanssa hallilla treenaamassa rally-tokoa, ensimmäisen kerran tänä vuonna. Vippi etenkin oli ihan innoissaan kun pääsi tekemään jotain, ja Visakin suht hyvin tuntui muistavan temput. Tästä innostuneena katsoin tulevia kisoja Virkusta, mutta eipä siellä oikein ollut muita sopivia kuin Kemin tuplakisat 28.4., ja siihen ilmoittautumisaika oli alkanut jo ajat sitten, joten päästiin vain pitkän varasijajonon jatkoksi. Mutta niin siinä lopulta kävi, että kisapäivän aikaisten peruutusten vuoksi sain kuin sainkin Visalle kisapaikat kumpaankin MES-kisaan! Eli ei muuta kuin koirat autoon ja Kemiin tämän hurjan ahkeran treeniputken jatkoksi...

A-kisassa ensimmäinen kyltti oli pyörähdys, ja sehän ei meinaa meillä mitenkään kisoissa onnistua radan alussa - ei meinannut nytkään, Visa ei vain lähtenyt tekemään pyörähdystä ensimmäisellä käskyllä, mutta onneksi uusintahuitomisella sain sen jotenkin kiepsahtamaan ympäri. Seuraava kohta oli 3. kylttinä ollut puolenvaihto jalkojen välistä - Visa tarjosi sitkeästi puolenvaihtoa selän takana. Uusinta ja uusintakerrallakin -1 TVÄ, kun ei vain voinut Visan mielestä olla tuo liike jalkojen välistä meno. Sitten muutama kyltti ongelmitta, kunnes valkovuokosta -3 TVÄ. Tässä en itse ollut huomannut mitään vikaa, joten varmaankin taas kerran eriaikainen käännös meillä. Sen jälkeen askel vasemmalle koira oikealla, joka olisi ollut joko -1, -3 tai -10, joten päätin uusia - mutta olin edennyt jo kyltin ohi ennen kuin sain tuon päätöksen tehtyä, joten ilmoitettuani uusivani tajusin, että "oh shit, ei tätä voikaan varmaan enää uusia, no uusin kuitenkin, kun kerta ilmoitin", ja niin meidät sitten hylättiin kokonaan. :D Loppuradasta olisi tullut enää yksi -1 TVÄ, joten jos olisin vain jatkanut uusimatta, tulos olisi ollut yli 80 pistettä vaikka tuo askelkyltti olisi ollut -10... No, ei siellä radalla ehdi aina ajatella järkevästi.

Toisella radalla sitten ryhdistäydyttiin molemmat. Visan mielestä puolenvaihto jalkojen välistä oli edelleen puolenvaihto takana, mutta nyt olin varautunut tähän, ja sain estettyä sen selkäni taakse puikahtamisen, siitä kyltistä vain -1 TVÄ ja sitä seuraavalla kyltillä (puolenvaihto edessä) -1 KONTR, kun vähän oli töksähtelevää meno ja Visa törmäsi takapuolellaan jalkaani. Muita virheitä ei sitten tullutkaan. Visa oli aika verkkainen ja varovainen, tuntui tekevän kieli keskellä suuta ettei vain tule virheitä, mutta hissukseen mentiin rata loppuun asti. Tulos siis MES98, mikä riitti luokkavoittoon. Hieno Vaisu!

(Reilun pelin hengessä Vippi söi Visan voittamat palkintoherkut kotimatkan aikana.)

31454116_10156268107818350_4178097761247