Kesä meni, välillä hitaasti kiduttaen ja välillä vähän nopeammin. Inarin reissun jälkeen varmistui, että saan hakemani asumisoikeusasunnon, ja muuttoajaksi tuli heinä-elokuun vaihde. Kesäkuun lopun pakkailin tavaroita, ja heinäkuun 8. ja 9. päivä kisasin pohjoisessa, jonka jälkeen jätin pakatun tavararöykkiön pian-entiseen asuntoon ja läksin loppukesäksi evakkoon sukuloimaan ja tekemään etätöitä mökiltä käsin.

Mutta ensin siis 8.7. Kemissä rally-tokokisoissa kummankin koiran kanssa, tuomarina Heli Kelhälä. Meni aika lailla nappiin, Vippi MES 99 ja luokkavoitto, Visa MES 98 ja toinen sija. Vippi oli rauhallinen ja Visa innokas, kummankin normaalitilaan verrattuna. :)

Koska emme älynneet lopettaa huipulle, seuraavana päivänä kisasin Visan kanssa Sodankylässä kaksi starttia. Ensimmäinen oli ihan katastrofirata, Visa alkoi pelätä jotain voimakkaasti ennen ensimmäistä starttia, mörköili lähdössä ja radan jälkeen hihnankuskaajatytöille, ja loikkasi puomin alastulon yli valtavan loikan, mihin keskeytin radan. Jälkikäteen miettittynä todennäköisin syy mörköilyyn oli paarmanpurema, sillä kisapaikalla pörräsi runsain joukoin äkäisiä hevospaarmoja. Toisella radalla Visa oli onneksi normaali, mutta ei osannut mennä sille uuden näköistä rengasta, siitä lopulta kahden kiellon jälkeen hyl. Muutoin rata oli virheetön. Vipinkin oli Sodankylään ilmoittanut, mutta se ennen noita kisoja kahtena peräkkäisenä viikkona ontui takajalkaansa agilitytreenien jälkeen levättyään. Fysioterapeutin sitä kopeloidessa todennäköisimmäksi syyksi osoittautui välilevy. Fyssarin käsittelyssä koira saatiin taas ontumattomaksi ja iloiseksi, mutta en nyt uskalla sillä ottaa agilityä ennen kuin tämän vuoden arvokisat (rally-sm ja jälken pm) ovat ohi, sen jälkeen kokeillaan, kestääkö selkä vielä hyppyyttämistä vai onko agility Vipin osalta ohi.

Etelässä emme kisanneet, mutta Visa tapasi äitinsä Taiton ja ihanat lpk-nartut Ketun ja Hiilen:

20140000_10155506056383350_348487815990120156100_10155506057528350_2213701348015

Etelästä palasimme suoraan keskelle muuttoa, autoilupäivän illalla tavaroiden roudaus ja yöllä nukuimme jo uudessa asunnossa. Keskeltä muuttosotkua sitten lähdin viikonlopuksi Kemiin kisaamaan Visan kanssa, kaksi agilitystarttia / päivä. Ei kovin fiksu veto, tekemistä olisi ollut kodeissakin ihan riittämiin ja kantapäät olivat kipeät jo ennen agilityä... Lauantaina Visa toisti Sodankylän kisojen puomin alastulokontaktiloikan, jota sitten kisojen jälkeen pikakorjasin järjestävän seuran esteillä... Lauantain saldoksi 10 vp (pujottelun aloitusvirhe puomin alastulokontakti) ja hyl (sinkosi hassussa kohdassa puomille putken sijaan, ja teki mokoma taas siellä alastuloloikan --> uusin puomin ja lopetin siihen). Sunnuntaina meni paremmin, ensimmäiseltä radalta 0, sij. 7., ja toiselta hyl minun ohjausvirheen vuoksi, tosin jo ennen sitä oli yksi rima tippunut. Mutta ei yhtään pujotteluvirhettä eikä kontaktivirhettä toisena päivänä!

Tänään sitten kävin hetken mielijohteesta jälki-ilmoittautuneena Kemissä avo-tokossa Visan kanssa. Olihan se vähän varovainen ja hidas, mutta teki kaikki liikkeet kuitenkin ja sai kasaan 277 p., eli ykköstulos ja luokkavoitto:

Paikkaistuminen 10. 
Estehypyssä loppuperusasento vino, 9,5.
Kaket olivat huonoin, niissä Visa oli paineistunut ja hämillään takana viistossa olevasta liikkurista ja toisella puolen olevasta tuomarista (harjoiteltu näköjään liikaa sitä, että liikkuri on koiran ja minun puolivälissä). Tuplakäsky, ennakointia ja taaksepäin liikkumista, pisteitä vielä kuitenkin 5, vaikka nollaa pelkäsin.
Liikkeestä seisominen muuten ok, mutta loppuperusasentoon kiepahti vinoon, 9,5.
Luoksetulo hitaahko ja reilusti kaartaen, 9.
Seuraamisen alussa Visa meni maahan ennen liikkeellelähtöä, mutta sen jälkeen seurasi varsin hyvin, hetken aikaa jopa liian tiiviisti. Muutakin pikkuvikaa taisi olla, mutta Visa-seuruuksi hyvä! 8,5.  
Ruudussa meni oikealta sivulta sisään ja ennakoi pysähtymistä (ts. "pysäytin" vasta pysähtyneen koiran), 9.
Liikkeestä maahanmenossa oli kuulemma mennyt tosi hitaasti maahan, minä onneksi en sitä huomannut enkä näin nollannut liikettä taakse katsomalla tai tuplakäskyttämällä :D, 8,5.
Kartionkierrossa meni hyvin kartiolle, kiersi sen tiiviisti, mutta tuli hitaasti ja epävarmasti takaisin, otettu liian vähän treeneissä liikettä loppuun asti, joten hämmentyi, kun kehua ei tullutkaan heti, 8,5.
Noudossa saisi tarttua kapulaan nopeammin, palautus hidas, olikohan taas vino perusasentokin, 8,5.
Kokonaisvaikutus 9,5.

Nyt sitten seuraavat kisat ovatkin rally-tokon SM:t, jota ennen on luvassa asumishelvettiä (taisin muuttaa ojasta allikkoon, täältä pitää yrittää päästä pois ja äkkiä :( ), työkiireitä pestin vaihtuessa ja vielä juuri ennen kisoja kolmen vrk:n työmatka, johon otan koirat mukaan, kun en ehtisi niitä pohjoisestakaan enää kisoihin hakea. Saapa nähdä, miten tästäkin taas selvitään...