Oman kerhon vuoden ensimmäiset ulkokisat ovat nyt takana, ja samalla vuoden ensimmäinen kerta agilityä ulkokentällä ylipäänsä. Ei ollut hyvä veto tämä Vipin kanssa, se nautti vapauden huumasta ja tilavasta radasta tehden ensimmäisellä radalla esteitä varmaan tuplamäärän siihen verrattuna mitä olisi pitänyt tehdä... Lauantain toinen rata ei ollut kovin paljoa parempi, ja kun sunnuntaikin alkoi päättömällä kaahottamisella, keskeytin kummankin radan hyllyn jälkeen. Rataprofiilit eivät sopineet minulle Vipin kanssa sitten yhtään: kun en pääse juoksemaan lujaa ja koira juokseen lujaa sitäkin nopeammin, eikä etäältä ohjaaminen onnistunut noilla radoilla, niin tiesi jo rataan tutustuessa, että ei ole mitään toivoa saada tulosta. :(

Visan sen sijaan on edelleen sen verran hitaampi ja ennenkaikkea PALJON kuuliaisempi, että vaikka senkin kanssa piti kiirettä ja olin välillä myöhässä, räpistelimme jokaiselta radalta tuloksen. Lauantaina kaksi kymppiä ja sunnuntaina 0, sijoitus 4., ja 10. Aika jees! Yksi puomin alastulokontaktivirhe jäi vähän arveluttamaan, Visa teki oikein komean loikan kontaktin yli lauantain ainoalla agilityradalla. Sunnuntaina se sitten taas otti kontaktit, kun radat jatkuivat puomilta suoraan eteenpäin. Pitää yrittää kesän aikana päästä käymään itsekseen treenaamassa kerta viikkoon -ryhmätreenin lisäksi (tosin vähän haasteellista) ja opettaa sille myös 2on2off-alastulokontakti puomille toiseksi suoritustavaksi.

Viikonlopun yhteenveto: kisatalkoilu oli mukavaa, sää suosi, Visa yritti parhaansa ja Vippikään ei särkenyt itseään eikä kerhon esteitä. Plantaarifaskiitti vihoittelee ja oma kunto on ihan surkea, minkä kyllä huomasi noilla lähes 200-metrisillä juoksuradoilla. Ensi sunnuntaina sitten jo seuraavat agilitykisat, eikä taideta päästä kertaakaan treenaamaan ennen niitä, joten Vipin kanssa ei ehkä ihan optimitilanne.