Tarkoitus oli tässä välissä siirtää blogi toiselle palveluntarjoajalle, mutta se on jäänyt, kun en löytänyt tästä Vuodatuksesta mitään toimivaa tapaa viedä kirjoituksia muualle. To do -listalla siis edelleen Wordpressiin tai Bloggeriin siirtyminen on, ehkä tässä jossain vaiheessa vuoden mittaan...

Blogihiljaisuuden aikana ryhdistäydyin opinnoissa ja tein ne viimeinkin loppuun. Nyt olen siis ekaa kertaa ikinä täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen ei-opiskelija, eli illat ja viikonloput saa käyttää harrastamiseen hyvällä omallatunnolla. Aika mahtavaa. :) Valmistujaislahjojakin ostin itselleni ihan urakalla (koska kukaan muu ei ostanut, niin pitihän edes minun ;)), käytetty järkkärin runko ja käytetty putki, sekä Horizon Zero Dawn -peli pleikkarille - sen parissa sitten vietinkin ne opinnoilta vapautuneet illat...

_MG_8868.jpg

Kisannut olen pääasiassa rally-tokossa. Torniossa raviradan katsomossa pidetyissä kisoissa 25.2. Vippi ja Visa saivat molemmat 89 pistettä, mikä Vipillä riitti toiseen sijaan. Visa sijoittui neljänneksi ja sai RTK4:n. Vipin virheet tulivat jälleen kerran -1 VINO:ista, se ei vain lähtenyt käännöksiin mukaan peräpäätään käyttämällä kunnolla, oli ilmeisesti selkä jumissa. Lisäksi päästin sen käytösruutuun mennessä kävelemään päin kylttitelinettä, joka otti ja kaatui. Ehkä typerin -3 pistettä ikinä. :D Mutta näin sitä oppii, kantapään kautta... Visan kanssa uusin kaksi kylttiä, ja pari pikkuvirhettä tuli lisäksi, mutta vire ei ollut nyt kohdallaan, Visa oli aika hidas ja varovainen. 

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna oli oman kerhon tuplakisat Pellon hallissa. A-kisan olin koetoimitsijana, B-kisaan osallistuin kummankin koiran kanssa. No, ei-kovinkaan-yllättäen Vippi ei ihan optimivireessä ollut oltuaan häkissä ensin pitkän päivän... Radan toinen este oli hyppy, ja sen nähtyään Vippi ei meinannut millään pysyä nahoissaan enää loppurataa. Sillä oli erittäin kivaa, minulla ei ihan niin paljon. 86 p., joista 16 tuli samalta käännöskyltiltä, joka kahdesta uusinnasta huolimatta onnistunut, VIppi puikahti aina väärään suuntaan. Lisäksi olin edessä peruutuksessa teettänyt vain nipinnapin-riittävän peruutusmatkan, tämän kanssa pitää olla huolellisempi jatkossa! Visa teki peruskivan radan, vire oli parempi kuin edellisessä kisassa onneksi. 86 p., joista -10 tuli liikkeestä maahan, kierrä koira -kyltillä, kun Visa oli mennyt maahan, pompahtanut uudestaan vähän ylös, ja sitten vasta jäänyt maahan. En itse huomannut koko pompahdusta. Muutoin -1 VINO kahdella kyltillä ja -1 OV ilmeisesti minun mutkittelevan kävelyn vuoksi yhdellä kyltillä, sekä -1 TVÄ tuossa koiran kierrossa, josta tuli myös -10. Pisteet riitti kolmanteen sijaan.

25.3. kävin Oulussa tuplakisoissa pelkästään Visan kanssa. Ensimmäiseltä radalta ihan OK-suorituksella 91 p. Jouduin taas uusimaan pari kylttiä, ainakin ihan vain sivulla odottamista mitään tekemättä pitää harjoitella lisää - nyt Visa hyvin herkästi alkoi tarjoamaan maahanmenoa, kun minä vain valmistauduin antamaan sille seuraavaa ohjausta. Toiselta radalta tuli 0 (67 p.). Visa oli aika heikosti keskittyvä ja häiriöitä ympäristöstä ottava, ja lopullinen moka tuli sitten käytösruudussa. Sivullaseisominen ei onnistunut, vaan vinkumisen ja pään kääntelyn jälkeen se kävi istumaan, kun aikaa olisi ollut jäljellä vielä parikymmentä sekuntia. Saimme tältä kyltiltä peräti 16 virhepistettä: -10 väärästä asennosta, -3 ääntelystä, ja lisäksi vielä -3 kokonaisvaikutelmasta käytösruudun ääntelyn vuoksi. Ei olltu kovin korkealla fiilikset tuon jälkeen... Pitäisi päästä treenaamaan käytösruutua useammin ryhmätreeneihin ja ottaa järjestettyjä häiriötreenejä useammin.  

Seuraavat rally-kisat olivat Torniossa 8.4. Tänne ilmoitin säästösyistä vain Visan, mutta onneksi Vippi pääsi VOI-luokkaan nollakoiraksi, niin sain sillekin ilmaisen kisanomaisen treenin. :) Visan kanssa tuli yhteensä 8 virhepistettä heti radan alussa, huonoa ohjausta ja kylttien välisillä seuraamispätkillä haahuilemaan ajatuksissaan harhautuva koirapoika. Kuudennen kyltin jälkeen loppurata menikin sitten virheettä, kun sain Visan paremmin kuulolle. Käytösruutu oli jälleen seisoen, tällä kertaa ohjaajan edessä. Visa teki sen aivan täydellisesti! Se ei edes päätään tai korvaansa liikuttanut, vain silmät liikkuivat koko koirassa sen kolmen minuutin ajan. Pisteitä yhteensä 92, mikä riitti toiseen sijaan luokassa. Hyvänmielenrata tuon käytösruudun ansiosta, vaikka valiotulos jäi jälleen puuttumaan. 

Vippi nollakoiraili mukavilla, suht virheettömillä suorituksissa kahdesti VOI-luokassa. Radalla oli kaksi kertaa hyppy, joten päästiin tätä meidän suurinta ongelmaa treenaamaan ihan kunnolla. Kyllähän se vähän meinasi keulia, mutta suht hyvin sain sen asettumaan - auttoi varmaan, kun ei jännittänyt itseä paljon, kun kyseessä oli vain 0-koira-rata.

Pitkänäperjantaina eli eilen vaihdoimme lajia ja kisasimme agilityssä Ounashallissa, Vippi kaksi agilityrataa ja Visa niiden lisäksi myös hyppyradan. Vipin ensimmäinen rata oli aika epätoivoinen. Se hyppäsi älyttömän pitkiä hyppyjä, jäi kertaalleen mahastaan roikkumaan riman päälle... ja keräsi muutamia hyl-kohtia radan mittaan. Älyttömät kierrokset! Visa sen sijaan meni radan läpi hieman epävarmasti, mutta parhaansa yrittäen, tuloksena 2 x kielto ja 2 sekuntia yliaikaa. Ihan hyvä aloitus sen kanssa, itsellä vain huono ohjaus, olisi pitänyt selkeämmin sille kertoa, mihin ollaan menossa, kun eihän se reppana oma-aloitteisesti päätöksiä tee, vaan haluaa olla varma, että menee oikein.

Toisella radalla Vippi oli jo hyvin kuulolla. HYL tuli väärän estevalinnan vuoksi (livahti ihan ihmekohdassa tekemään renkaan), mutta muutoin hyvältä tuntunut, sujuva rata. Visa teki tällä radalla ensimmäisen nollansa! Aika riitti viidenteen sijaan. Hyppyradalla Visa meni tosi kivaa vauhtia (keppejä lukuunottamatta, niillä se hyytyi), mutta kolmanneksiviimeisellä esteellä se kääntyi eri suuntain kun mitä oletin, ja pääsi vahingossa hyppäämään saman hypyn uudestaan. HYL siis, mutta melkein-tuplanolla, ja vauhtiakin oli mukavasti niitä keppejä lukuunottamatta. :)